Tepside Kolay İçli köfte


Haftasonu için ailenize yapabileceğiniz nefis, kolay,
her öğüne yakışabilecek bir Arda şef tarifi 😋;




*2 su bardağı ince bulgur,
*2 orta boy patates,
*1 çorba kaşığı domates salçası,
*1 çorba kaşığı biber salçası,
*1 yumurta,
*tuz,karabiber,kimyon, kırmızı biber.

İç harcı için;
*300-350 gr kadar kıyma,
*kuru soğan,
*yarım su bardağı ceviz kırığı,
*yarım demet maydanoz.

üzerine sürmek için;
*iki kaşık eritilmiş tereyağ
*yarım su bardağı kadar zeytinyağ..
Yapılışı şöyle;
-İki su bardağı kaynamış suyu ,ince bulgurun üzerine , bir tencerenin içinde, döküp bulgurun
şişip yumuşamasını sağlıyoruz. Haşladığımız iki patatesi rendeleyip ya da çatalla iyice ezip
yumuşamış , suyunu çekmiş bulgura katıyoruz. Bir yumurta, birer kaşık domates ve biber salçaları,
baharatları ve tuzu da ilave edip hepsini güzelce yoğurup birbirine kaynaştırıyoruz.
-Kıymamızı ve küp küp doğranmış soğanlarımızı iyice kavurup, ceviz ve maydanoz ilavesi ile
tamamlayıp ılınmasını bekliyoruz.
-Yuvarlak büyük bocam tepsiye yağımızdan bir kısmını döküp, tepsimizi yağlıyoruz.
 Bulgurlu hamurumuzun yarısını tepsinin altına , üzerine kıymalı harcımız, diğer yarısını da
kıymalı harcın üzerine yayıp, elimizi hafif ıslatarak düzeltiyoruz. Sonra istediğimiz gibi dilimleyip,
kalan yağı gezdiriyoruz yemeğimizin üzerine.
-Sonra 200 derece fırında 30 dakika da mis gibi pişiyor.
Güzel bir haftasonu olsun;
Görüşürüz...



2 yorum:

  1. Bu tam benlikmiş. Hem içli köfteye bayılırım hem de yapacak uğraşacak zaman bulamıyorum. Çok pratik bir tarif, bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz ramazan tariflerinde gördüm bu yemeği.Favorimiz oldu, denemeni tavsiye ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...