Sulu Köfte


*300-350 gr kadar KIYMA nın içine
*1 KURUSOĞAN rendelenir.
*1/2 SUBARDAĞI İNCE BULGUR ,
*TUZ,KARABİBER, KİMYON, arzu edilirse KIRMIZI BİBER eklenerek
  iyice yoğurulur ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
*6-7 KAŞIK UN konulmuş tepsiye alınan köfteler sallanarak her tarafının unlanması
 sağlanır.

*2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ tencerede eritilir.
*1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA konulup çok kısa süre kavrulur.
*3-4 BARDAK SU  ve TUZ ilave edilip kaynatılır.

Köfteler ilave edilerek, kısık ateşte köfteleri yumuşayana kadar pişirilir.
TERBİYESİ için;
*1YUMURTA SARISI,
*1/2 LİMON SUYU çırpılır.

Kaynayan çorbadan bir miktar alınarak ılıştırılır.
Azar azar ve devamlı karıştırılarak çorbaya ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alınır..

Ağız tadıyla..
haftamız sıcacık ve lezzetli geçsin...

14 yorum:

  1. Bizim Uşak'ta bunun ismi topalak yemegidir. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topalak güzel isimmiş.Zaten yemeklere isim verme konusunda yurdum insanı çok zeki,espirili, yetenekli...Teşekkürler..

      Sil
  2. Arada patateslisini yaparım bunun. Ev halkı çok sever, ellerinize sağllık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur tabii, mutfakta çareler sınırsız.teşekkürler..

      Sil
  3. Ellerinize sağlık :) Çok severim...

    YanıtlaSil
  4. Bizim evde sevilen yemeklerin başında gelir. Çok da güzel tarif etmişsiniz ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Cok sevdigim bir yemektir, ellerine saglik. Cok guzel gorunuyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...