KREMALI ISPANAK İÇLİ BÖREK

                ıspanaklı börek içi;
*1 ISPANAKın köklerini yemek yapmak için ayırıp, yapraklarını yıkayıp ,1'er çorba
kaşığı kadar tuz ve tozşekerle oğup sıkalım.
*1 KURUSOĞAN ince ince kıyıp,
*2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ da kavuralım.
*Oğarak avucumuzda iyice sıktığımız ıspanakları ilave edip, harlı ateşte bir iki kez
çevirip, rengini soldurmadan altını kapatalım..
Karabiber ilave edelim, tuzunu ayarlayalım..

Ispanak aldığınızda köklerini hemen yemek olarak değerlendirip yapraklarını bu şekilde
hazırlayıp dolapa kaldırın .İçine kaşar peynir, beyaz peynir ,kavrulmuş kıyma ,
arzu ettiğiniz baharatlar ,kırmızı biber yakışır, da ilave edebilirsiniz, mideniz ne çekerse artık.
İstediğiniz zaman da ıspanaklı börek iç malzemeniz eliniz altında olur...

*1 KUTU KREMA yı soğumuş olan iç malzemeyle karıştırın.
*3 YUFKA teker teker ortadan ikiye bölün.
  Kremalı ıspanaklı iç harcı herbirine yayarak genişçe sarın, rulo halinde
börek yapacağınız tepsiye dolaya dolaya yerleştirin...

tüm yufkalar bitince ,
*1YUMURTA ile
*2ÇORBA KAŞIĞI ERİTİLMİŞ TEREYAĞI nı çırpıp,
 böreğin üzerine gezdirin, dolapta 2-3 saat bekletin, sonra doğru fırına...
Kış kıyamet bir 9 Nisan dan sonra bugün hava pırıl pırıl ama hala soğuk..
Zaten gündem bizi şaşırtıyor Nisan da şaşırtmasa olmazdı...

Ağız tadınız yerinde olsun....
MUTLU BİR HAFTA SONU DİLİYORUM..

5 yorum:

  1. Harika olmus, ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel gözüküyo sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler mor menekşeler.

      Sil
  3. Mmhhh nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...