oreo milkshake :tatlı ve serin


**1 su bardağı süt,
**4 adet oreo,(oreo adeti tercihe bağlı)
**2 -3 çorba kaşığı( köpürtülmüş) kremşanti

ve bir adet blendera ihtiyacınız var bu sıcak günlerde ,özellikle gençlerin bayılacağı,
bu soğuk içeceği hazırlamak için..

Bize bu içeceği , tadına bir bakıp bir daha bırakamadığımız Oreo ile
canım kızım hazırladı..

İnsanın kızının elinden çıkan bir şeyleri yiyip içmesi ne mutluluk:)


Anjelik Erikli Kek



 Meyvelerin  bol zamanı iken, meyveli kekler denemek güzel oluyor,
çoğumuz gibi erik benim en sevdiğim meyvelerden,
sadece yumuşak olanlarla aram iyi değil, yeşil sert ya da buğulu  mürdümler, birde  anjelik denen  kırmızı sert kocaman eriklere bayılırım..
Üstelik bu erikler tatlılara da gayet iyi uyum sağlıyor..
Bu tarif elmalı kek tarifiyken evde olan anjelikler işin içine girdi,
ekşimsi mayhoş tadı şekerle birleşince çok leziz bir kek ortaya çıktı;

*3 yumurta,
*1 su bardağı süt,
*1 su bardağı toz şeker,
*125 gr tereyağ,
*3 su bardağı un,
*2 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
Üzeri için;
-Anjelik erik(ince dilimlenmiş,)
-3-4 çorba kaşığı toz şeker,
-tarçın

-Oda sıcaklığındaki yumurtalar şekerle iyice çırpılır.
-Tereyağ ve süt , bir tavada altı iyice kısarak, kaynatmadan,
yağ eriyip süte karışana kadar ısıtılır,
-Yumurta ve şekerli karışıma azar azar dökülerek ,çırpmaya devam edilir.
-En son 3 su bardağı ,kabartma tozu ve vanilya ilaveli , un ilave edilip,
yağlanmış kalıba dökülür.
-Üzerine erikler dizilir, toz şeker serpilir.
-Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında kabarıp ,pembeleşene kadar pişirilir.
-Fırından çıkınca üzerine tarçın serpip ılınmaya bırakılır..

Yanına demli bir bardak çay da olsun...

ağız tadıyla....

kayısılı muhallebi




Baktım ki biraz tembelleşmişim, sıcaktan kendimi o köşeden bu köşeye atar hale gelmişim,
bu Ağustos sanki ben İstanbul'u bekliyorum diye ısıttıkça ısıtmış havaları:(
Neyse 15 i yaz 15 i kış derler, yarısını atlattık..

*1 lt süt,
*1 su bardağı tozşeker,
*1 yumurta sarısı,
*3 çorba kaşığı pirinçunu,
*1çorba  kaşığı nişasta,
*1 paket vanilya,
*6-7 adet kuru kayısı,

-Kayısılar iyice yıkanıp, suda bekletilir, şişince minik minik doğranır.
-Sütten 1 bardak kadar ayırarak pirinçunu ve nişasta eritilir.
-Yumurta sarısı çırpılır, toz şeker ve kalan süt ilave edilerek ocağa konulur,
-Şeker eriyince, kayısılar ile pirinçunu ve nişastalı süt ilave edilip, karıştırılarak
göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirilir .
-Kaselere paylaştırılıp ılınınca dolaba soğumak üzere kaldırılır..
ben servis yaparken ters çevirip, üzerine Hindistan cevizi serptim.

yaz akşamları serin serin ,

ağız tadıyla...



Beyaz peynirli tart



Geçtiğimiz günlerde çook işim vardı çok, taşındığımda gözüme harikulade görünen
mutfağımın dolapları aradan geçen 13 yıl sonra artık ''beni bırak gideyim'' diye , söylenmeye
başlayınca , kırmadık bizde:)
Artık yeni bir mutfağım var, yukarıda görülen peynirli tartta ilk kez kullandığım
ankastre  fırınımda pişirdiğim ilk mama..

İlk kez kullandığım bir marka,beni  pişman etmeyeceğini düşünüyorum.

*1 yumurta,
*2 çorba kaşığı yoğurt,
*120 gr kadar margarin,
*2,5 su bardağı un,
*1 çay kaşığı kabartma tozu,
*tuz.

İç malzeme;
*yeterli miktarda beyaz peynir,
*1 yumurta,
*1/2 su bardağı süt
*4-5 tatlı sivribiber.

-Oda ısısında yağ, yumurta, yoğurt biraz elle karıştırılıp,
 azar azar un+tuz+kabartma tozu ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır, iyice yoğurulur.
-yarm saat kadar dinlendirip, (ben 30 cm.lik kullandım) bir tart kalıbına güzelce döşenir.
-Beyaz peynir iyice ezilir, sivri biberler ufak doğranıp içine ilave edilir, hamurun
üzerine yayılır.
-Bir yumurta yarım bardak sütle iyice çırpılıp, peynirin üzerine gezdirilir..
-180 derece de hamurumuz pembe pembe olana kadar pişirilir...

(((((Aferin fırın güzel pişirdin, çok önemli bu....)))

ağız tadıyla efendim....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...