Pancarlı Kuskus salatası

 
 
 
*1paket kuskus
*2 orta boy pancar,
*2 havuç,
*yarım demet maydanoz,
*3 dal taze soğan,
*yarım demet dereotu
*bir çay bardağı kırılmış ceviz
*zeytinyağ,
*limon suyu,
*tuz.

-Pancarlar, havuçlar ufak ufak doğranıp kuskuslarla beraber haşlanır.

*****Evet üç malzemede aynı zamanda haşlanıyor ancak benim tarifi gördüğüm blogda
kuskuslar pancarın rengi gibi pespembe olmuş idi ,
 bende onun için bu tarifi denemiştim ama maalesef benim kuskuslar koyduğum gibi çıktı
 yok yok bırakın pancarların rengini bana inat havuçların rengini almıştı.
ama ziyan edecek değilim ya ben salatama devam ettim...*****

-Süzülüp soğutulan malzemeler, ince ince kıyılmış, maydanoz , dereotu ,
küçük doğranmış taze soğanlar ve cevizlerle harmanlanır, zeytinyağ dökülür,
limonu sıkılır..

işte size pembe olamamış ama lezzeti yerli yerinde
nefis bir pancarlı kuskus salatası..

ağız tadıyla güzel bir cuma  günü olsun,
devamında günlük güneşlik bir hafta sonu gelsin.......

Etimekli Profiterol



*1 litre süt,
*3 dolu çorba kaşığı un,
*1 su bardağı tozşeker,
*1 poşet krem şanti,
*1paket hazır çikolata sos,
*1 paket tuzsuz etimek,
Üzeri için;
*1 kase çilek,
*1 tatlı kaşığı nişasta,
*1 tatlı kaşığı tozşeker,
--çilekleri ikiye ya da üçe bölerek bir tatlı kaşığı tozşekerle(arzuya bağlı koymayabilirsiniz)
pişirin, iyice yumuşayınca içine bir tatlı kaşığı kadar nişasta katıp hafif koyulaştırın.
Altını kapatınca blendırla püre haline gelmesini sağlayın.
Bu sos her türlü tatlıya yakışıyor, çileklerin de en güzel hali şu an tezgahlarda..)

--Un, toz şeker ve sütü karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
--Göz göz olup kaynayınca ocaktan alın, mikserle iyice çırpın, biraz ılınınca içine
toz krem şantiyi karıştırıp çırpmaya devam edin, akıcı kıvamli bir muhallebi olsun.
-İçine kırıp küçültüğümüz etimek parçalarını ilave edip karıştırın.
-Kaselere paylaştırdığımız etimekli muhallebinin üzerine , üzerindeki tarife
göre hazırlanan çikolata sosu döküp, çilekli sosla taçlandırın..


bahar tadında günlük güneşlik bir gün dilerim...

ağız tadıyla.....

Karnıbahar salatası


*1 küçük karnabahar,
*2 adet kırmızı biber,
*1 çay bardağı ceviz,
*1 diş sarımsak,
*1 su bardağı yoğurt,
*yarım demet dereotu,
*1 çay bardağı salatalık turşusu,


-Karnabahar tuzlu suda haşlanır, ufak ufak bölünür.
-Soğuyunca ufak ufak parçalanmış ceviz, küp küp  küçük doğranmış kırmızı biber,
minik kesilmiş salatalık turşusu karnabahara karıştırılır.
-Sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ilave edilir, tuz serpilir.

--İçinde ne olduğunu söylemezseniz ,ilk kez yiyenler kesinlikle karnabahar yediklerini
anlayamıyorlar:))

Leziz bir salata, çok sevdiğim bir arkadaşımda yemiştim ,günümde yaptım çok beğenildi,
ister çay sofralarında ister yemek sofralarında güzel bir çeşit...

ağız tadı yerinde mutlu bir gün diliyorum...



ev yoğurdu

 
 
Annemin mutfağında her zaman bir köşede örtülerle paketlenmiş mayalanmaya bırakılmış
yoğurt kabı bulunur. Benim çocuklarım da  ''ille de anneannemim yoğurdu '' diye
ısrar edince, ben de artık yoğurdu evde mayalamaya başladım.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum..
Kapıya gelen sütçü bulmak benim yaşadığım yer itibariyle zor ,
varsa da güvenilir mi değil mi tespiti zor..
Bu nedenle , annem usulü, günlük pastörize sütlerle mayalıyorum yoğurdumu.
 
*1 lt pastörize günlük süt,
*1 çorba kaşığı mayalık yoğurt,
 
 malzemeler bu kadarcık..
--Bir tencereye boşalttığımız sütü üzeri kabuk tutmaya başlayıp,
dumanı tütene kadar kadar ısıtın,
--Yoğurt yapacağınız kaba boşaltın,(ben kapaklı cam bir kap kullanıyorum.)
--Serçe parmağınızı içinde tutabileceğiniz ısıya gelene kadar soğutun, yani sıcak olacak
ama parmağınız dayanabilecek.
--mayanın içine sütten bir kaşık kadar alıp ılıştırın,
 sütün içine katın, şöyle bir kere karıştın.
--Sütün kapağını kapatın, bir kaç kalın örtü ile üzerini iyice örtün.
(Ilık bir yerde mayalayın)
--5  saat sonra yoğurdunuz açıp buzdolabına kaldırın,
en az bir gün dolapta dinlendirin..(5 saati geçti diye üzülmeyin çok tutarsanız sadece
yoğurdun tadında ekşilik oluyor, benim unutmuşluğum da var:) )
 
püf nokta kaynayan sütün ılınma ısısını ayarlayabilmek,
tabii ilk mayalama da ev yoğurdundan maya kullanmanız da gerekecek..
ben bir kaç denemede zaiyat versem de
pes etmeden denemenizi tavsiye ederim..
Yoğurt yemeklerin baştacıdır....
 
Afiyet olsun...
 


Etimek Tatlısı


*1 Paket tuzsuz etimek,
*1 litre süt,
*6 çorba kaşığı un,
*125 gr kadar margarin,
*1 su bardağı şeker,
*1 paket vanilya,
Karamelli şerbeti için,
*2 su bardağı şeker,
*2 su bardağı sıcak su .

2 su bardağı şeker yarım su bardağı su ile karamel rengine dönene kadar kaynatılır,
ocaktan alınarak 2 su bardağı sıcak su ilave edilir, tekrar ocağa alınarak kıvamlı
bir şurup olana kadar kaynatılır.
(Sıcak suyu dökerken çok dikkat, elimizi yüzümüzü koruyarak yapalım..)
Kare bir borcama etimekleri sık sık yanyana dizelim, şerbeti üzerine
kaşık kaşık dökerek kuru kalmayacak şekilde ıslatalım..

muhallebisinin yapılışı;
125 gr margarin ile 6 kaşık un ,sarartılana kadar kavrulur, 1 bardak şeker
ve sıcak süt ilave edilerek, kaynayana kadar karıştırılır.Göz göz olunca ocaktan
alınır ve vanilyası ilave edilir. Mikserle en az bir 5 dakika çırpılan muhallebi
şerbetlenmiş etimeklerin üzerine yayılır,
oda ısısına gelince tatlımızı budolabına kaldırıp bir gece bekletirsek,
enfes olur...

benim çocuklarımın en sevdiği tatlılardan diyebilirim.
Geçen pazar günkü seçimden ve sonrası tatsız tuzsuz olaylara da
 artık sırtımı dönerek , tatlı bir pazar geçsin diye size bir tatlı tarifiyle
geldim...
hepimiz ne halimiz varsa görelim...
başka da bir şey demiyorum...

mutlu pazarlar...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...