Hangi konularda blog tutarsak tutalım,
 bugün bu konuya değinmeden geçersek kendimizi eksik hissedeceğimizi düşünüyorum,
dün gece itibariyle twitter a erişim engellendi, memleketim
artık Çin le birlikte dünyada Twitter ın yasak olduğu ikinci ülke oldu.
bravo yerine pes diyorum....

Çatal simit

Simitçilerde satılan çatal simitler her zaman canımı çektirir, artık o kıyır kıyır oluşumu,
çörekotlarının aroması mı, şekli mi bilmem.. Ama severim.
Bu tarifte onun tadını aratmadığı için çatal tuzlu kurabiye...

*1 çay bardağı sirke,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*125 gr tereyağ ,
*1 yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı toz şeker,
*1/2 tatlı kaşığı tuz,
*1/2 paket kabartma tozu,
*Aldığı kadar un..

-Hamur kabımıza aldığımız tüm malzemelere, unu azar azar ilave ederek,
yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
-Hamurdan kopardığımız parçalara çatal simit şekli(ya da yuvarlak simit şekli) verip,
 üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serpelim ve fırına verelim pişsin..

Çayın yanına harika oluyor, kıyır kıyır...

Afiyet olsun....



Beşamel soslu pazılı karnıbahar


*1 küçük karnabahar,
*yarım demet pazı,
*1 kuru soğan,
*2,5 su bardağı süt,
*2 kaşık tereyağ,
*3 çorba kaşığı un,
*1 yumurta,
*tuz, karabiber..

-Karnıbaharların küçük çiçeklerini ayırıp, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın,
-Pazıları yıkayıp, ince ince doğrayın, suyunu sıkın.
-Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, az zeytinyağda pembe kavurun, daha sonra
pazılarıda ilave edip, yüksek ateşte bir süre kavurup altını kapatın.
tuzunu karabiberini ilave edin.

-Beşamel sos;
*İki kaşık tereyağ eritilip, un ilave ederek unun kokusu gidene kadar kavurulur.
*2,5 bardak süt yavaş yavaş ilave edilirken bir tel çırpıcıyla un topak olmasın
diye hızla karıştırılır.
*Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır.
*Ilınınca içine 1 yumurta katılır, tuz karabiber ilave edilir, karıştırılır.

-Küçük bir fırın kabına karnıbaharlar ve pazılar karışık yayılır, üzerine beşamel sos
dökülür, sıcak fırına verilir..

                              afiyetler olsun...

Haftanız güzel ve tazeliklerle dolu geçsin,
tıpkı bunca olumsuzluğa rağmen,
 yeşerip, çiçeklenip gönlümüzü gülümseten bahar dalları gibi.

bu günümüzde;


 sevgili teyzemdeydik,
eniştem Karadenizli, teyzemde rahmetli kayınvalidesinden öğrendiği tariflerle
karadeniz lezzetleri ile dolu , lezzetli mi lezzetli bir sofra donatmıştı bize,
neler mi var dı;
 mesela,

fasulye turşusu kavurması,


mısır ekmeği,


başrolde muhlama,

evet yukarıdaki tabağın hepsini ben yedim afiyetle, yanında salatalık iyi gidiyor..


birazda atıştırmalık tuzlu çörekotlu kurabiyeler,

tatlı sorarsanız, mini tartoletler,

ve kapanış hafif bir sütlü tatlı saray lokumu ..
Hepsi birbirinden lezzetliydi..
Artık bana sıra geldi, bakalım ben neler hazırlayacağım...


Hafta sonunuz umarım güzel haberlerle dolu geçsin....
Artık iyi şeyler azaldı, her gün daha kötü haberlerle uyanır olduk,umutlarımız
tükeniyor, en azından benim için böyle.
 Birlik beraberlik, sevgi , anlayış hakgetire,  dediğim dedik çaldığım
düdük diyenler, tüm memleketi peşlerinden bilinmezlere sürüklüyor diye düşünüyor,
mutfağımda da bunların aklımdan çıkmadığını yazmadan edemiyorum..

güzellik ve sevgi olsun.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...