pilav üstü kuru

Kuru Fasulye;
*1 su bardağı kuru fasulye,
*300 gr kadar dana kuşbaşı,
*1 kurusoğan,
*1 domates,
*1 çorba kaşığı salça,
*3-4 sivri biber,
*zeytinyağ+tereyağ..

--Fasulyeler akşamdan üzerini geçecek miktarda su ile ıslatılır..
--Ertesi gün suyundan süzülür, yıkanır ve yine tencereye alınarak üzerini geçecek
miktarda su ile yarı pişmiş haşlanır..
--Diğer tarafta ince ince yemeklik doğranan soğanlar ve kuşbaşı etler,
zeytinyağ ve tereyağ karışımında ,etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
--Etlere salça ilave edilir, küp küp doğranmış domatesler ve sivri biberler katılır.
--Yarı haşlanan fasülyeler yemeğe ilave edilir, fasülyelerin üzerini kapatacak kadar
sıcak su ilave edilir.
Bizde fasulye biraz sulu sevilir onun için ben suyu biraz fazla koyuyorum,
zeytinyağ ve tereyağ miktarı da yerinde olmalı ki fasülye tam lezzetinde olsun:)

Pilav tarifim hiç yokmuş onu da yazmak istedim;
İşte benim sade pilavım;
*1 su bardağı baldo pirinç,
*2 su bardağı sıcak su,(et suyu ya da tavuk suyu tercih sebebi)
*-Tereyağ
*1 çorba kaşığı kadar ayçiçekyağı,
*bir tutam toz şeker,
*tuz.

--Pirinç yirmi dakika kadar tuzlu ılık suda bekletilir.
--Tereyağ ve sıvıyağ pilav tenceresinde kızdırılır.
--Yıkanan pirinçler yağda 3-4 dakika kavrulur.
--Suyu ilave edilir, bir tutam şeker ve tuzu ilave edilir.
--Kapağını kapatıp tencerenin kapağı ısınana kadar yüksek ateşte sonra en kısık
ateşte suyunu çekene kadar pişirilir...
--Ocağın altını kapattıktan sonra en az 15 20 dakika kapağını açmadan
demlendirilir...


Eee kuru fasülye pilavsız, yanında turşusuz , hatta kuru soğansız olmaz..
Eşim sulu sever,
çocuklarım pilav üstü kuru ister,
ben her iki türlü  severim..
Hep kış yemeği olarak yapılır ama benim domates ve sivribiberin bol olduğu yaz
mevsiminde  de kuru fasülye canım istedi, yaptık yedik..
her gün ne pişireceğiz değil mi ama...

ağız tadıyla...  




12 yorum:

  1. En güzel ikili:)) yaz kış vazgeçilmez, öğün kurtarıcı yemekler... nefis görünüyor. ellerine sağlık... afiyetle canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klasik yemekler her zaman en çok sevilip, en çok özlenenler galiba:) sevgiler..

      Sil
  2. hımmm sevmeyen varmı acaba canım.ellerine sağlık.nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. azdır sanırım:) teşekkürler..

      Sil
  3. misss olmuş miss ellerine sağlık canım hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  4. Bloglar Yarışıyor ile siz de blogunuzla kazanmaya aday olun, promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı ilk tur dahilinde düzenliyoruz. Siz de başvurun. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
    İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!


    Web: http://www.bloglaryarisiyor.net
    Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net
    Tel: +90212 330 9707


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılan komşulara başarılar...

      Sil
  5. Çok lezzetli gözüküyor. Ellerinize sağlık..Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz, en kısa sürede geliyorum..

      Sil
  6. Merhabalar.

    Kim sevmez ki, kim yemez ki?..

    Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...