Pazılı Börek



*1 demet pazı,
*2,5  adet yufka,
*3 yumurta,
*500 ml süt,
*100-150 gr beyaz peynir,
*1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri,
*tuz , karabiber,

-Bir demet pazı iyice yıkanır, ince ince kıyılır, tuzla ovulup suyu sıkılır.
-Yumurtalar çırpılır, peynir ezilir, yumurta ve peynirler 2, 5 su bardağı sütle
karıştırılır.
-Süt, yumurta ve peynir karışımına pazılar ilave edilir, tuz karabiber serpilir.
-En son yufka küçük küçük didiklenerek harcımıza ilave edilir.
-Yağlanmış büyük kare borcama boca edilir, üzerine bol kaşar peyniri rendesi
serpilerek, fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir..

--Belki sahur için düşünürsünüz dedim...

ağız tadıyla....

10 yorum:

  1. eline sağlık canım sahurda yanında çay ile iyi bir ikili olur :) hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  2. Pazılı börek nefis olur
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. pazı böreğe çok yakışır, yanında buz gibi komposto olsa, öğle saati blogları gezmemek lazım :))) afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. komposto yazın en güzel ferahlatıcı içecek sanırım, teşekkürler..

      Sil
  4. Iyi fikir tesekkürler nefis görünüyor! Augsburg à selam!

    YanıtlaSil
  5. bende çok severim pazılı hamur işlerini.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...