Beliş Poğaça


 
*1 su bardağı tereyağ ya da margarin,
*1 su bardağı sıvı yağ,
*1 su bardağı yoğurt,
*1/2 su bardağı su,
*aldığı kadar un,
*kabartma tozu
*tuz,
 
İç malzemesi;
*250 gr kadar kıyma,
*4 orta boy patates,
*1 çorba kaşığı sıvıyağ,
*karabiber, kırmızı biber, tuz,
 
Üzeri için;
*1 yumurta,
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,
 
Önce iç malzemesi için patatesleri çok ufak küp şeklinde doğrayalım.
Bir kaşık sıvıyağ ile birlikte her iki malzemeyi kavuralım, tuzunu ,
karabiber ve kırmızı biberini ilave edelim, pişmeye bırakalım.
-Eritilmiş margarin , sıvıyağ, yoğurt ve suyu karıştıralım,
tuz ve kabartma tozu ilave edilmiş yeteri miktarda un ilavesiyle(4-5 bardak olabilir)
yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan kopardığımız parçaları ,avuç içinde açıp içine,ortası açık kalacak
şekilde, kıymalı harcımızdan koyalım ,  tepsiye dizelim.
Üzerlerine 1 adet çırpılmış yumurtayı sürüp, kaşar peyniri rendesi serpelim ve
fırına verelim.
 
Börek tadında yumuşacık poğaçalarımız yemeye hazır...
 
ağız tadıyla...


4 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ismi de çok ilginç...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler mutfağa buyrun..
    evet ismini koyan güzel koymuş:) teşekkürler saniye sultan..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...