Çatal simit

Simitçilerde satılan çatal simitler her zaman canımı çektirir, artık o kıyır kıyır oluşumu,
çörekotlarının aroması mı, şekli mi bilmem.. Ama severim.
Bu tarifte onun tadını aratmadığı için çatal tuzlu kurabiye...

*1 çay bardağı sirke,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*125 gr tereyağ ,
*1 yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı toz şeker,
*1/2 tatlı kaşığı tuz,
*1/2 paket kabartma tozu,
*Aldığı kadar un..

-Hamur kabımıza aldığımız tüm malzemelere, unu azar azar ilave ederek,
yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
-Hamurdan kopardığımız parçalara çatal simit şekli(ya da yuvarlak simit şekli) verip,
 üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serpelim ve fırına verelim pişsin..

Çayın yanına harika oluyor, kıyır kıyır...

Afiyet olsun....



5 yorum:

  1. kıyır kıyır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Mehtapcim ben buna bayilirim..canim istedi gorunce:) eline saglik afiyetler olsun:))

    YanıtlaSil
  3. Şekli biraz tombul oldu ama tadı nefis oldu:) teşekkürler mutfağa buyrun..

    YanıtlaSil
  4. Emelcim sanada göndermek isterdim canım:) teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık canım çok leziz olmuşlar tam çay yareni sevgilerimle

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...