Fırında Tavuk Şinitzel

günaydın ,
öncelikle hepimizin günü yeni başlayan , sıcak olacağı belli,
bu uzun Ağustos günü gibi güzel geçsin diliyorum...
malzemeler;
*4 parça tavuk göğüs fileto
*5 çorba kaşığı mayonez,
*galeta unu.

-mayonezi tavukların her iki yüzüne  bir fırça yardımıyla sürelim.
-sonra galeta ununa bulayalım,
-En yüksek ısıda 10 dakika fırına verelim,  sonra fırının ayarını kısalım,
-yarım saate  yemeğiniz  hazır.

 kızartma tadında,
çok pratik ve çok lezzetli bir tavuk yemeği,




                                                           AFİYET OLSUN...

börek ile salata


günaydın,,

      tatile gitmeden çok pratik bir börek tarifi almıştım, Hülyalı Lezzetler 'den.
Şöyle ki ,
 milföy hamurlarını merdaneyle, aralarına  mısır nişasası serperek açıp, kıymalı iç harçla ,
rulo şeklinde sararak, yukarıdaki resimde görüldüğü şekil harika çıtır bir börek pişirebilirsiniz..
yanına sıcak sıcak demli çaylar, sabah için harika bir kahvaltı.
Laf aramızda klasik kahvaltı yerine her zaman bu tip bir kahvaltıyı tercih etmişimdir.
 
sabah börek yedim öğlen daha da acıkmadım derseniz bir salatayla da öğlen karnınız
gayet güzel doyar..


*1 haşlanmış patates,  küçük küçük doğranmış
*1 demet yıkanmış, kurulanmış, iri iri koparılmış roka,
*1 limon suyu,
*zeytinyağ,
*az tuz..
*1 kutu ton balığı..

    hemencecik hazırlayın, afiyetle yiyin...
gününüz çook güzel geçsin.
                                                   AFİYET OLSUN.

merhabaa, burayı bırakıp geldim:(







 



İstanbul'un keşmekeşine, yapışık sıcağına kolay alışılır mı...
bir kaç gün kendime gelemem kesin...
görüşürüz....

kara üzüm peltesi



komşumuzun bahçesinden gelen bu üzümler çekirdekli olmasına rağmen hem tatlı hem ince kabuklu.
hem yedik hem de tatlısını yaptık;

*1 kilo kara üzüm,
*1 su bardağı toz şeker,
*4 çorba kaşığı mısır nişastası,
*5 su bardağı su.

-üzümleri saplarından tane tane ayırıp bir tencereye koyalım.
-üzerine 1 su bardağı toz şeker dökerek,  kaşık yardımıyla ezelim.
-dört su bardağı su ilave edelim, ocağın altını yakıp iyice kaynatalım.
-bu arada bir  bardak suyun içerisinde de mısır nişastasını eritelim.
-şekerli su ile iyice helmelenen üzümleri, başka bir tencereye tel süzgeçten geçirip süzelim.
-içine nişastalı suyu ilave edip tekrar ocağa koyalım,
-göz göz olup koyulaşana kadar pişirelim..

mayhoş, tatlı, serin...
hepsi birarada leziz bir yaz akşamı tatlısı...

                            afiyet olsun.......
 

Muz Mücveri:)

 

bir tv kanalında gördüğüm tarifi ,dolapta yenmeyi bekleyen muzlarla denedim.
iyi ki denemişim, leziz bir kahvaltılık oldu;
ben denediğim ölçülere göre veriyorum tarifi;

*2 adet orta büyüklükte muz(biraz yumuşak ,kararmaya başlamış olanlardan)
*1 adet yumurta,
*2 çorba kaşığı un,
* kızartmak için az zeytinyağ..
*bal.

-muzları iyice ezip püre haline getiriyoruz.
-içine yumurtayı kırıp,  iki kaşık unu yediriyoruz.
-iyice kızdırdığımız tavaya bir miktar zeytinyağ koyup , muzları kaşık kaşık dökerek
altı üstü nar gibi olana kadar pişiriyoruz..
ve servis yaparken üzerine bal gezdiriyoruz...

ağzımızın tadı bal olsun..

                                                                       AFİYET OLSUN....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...