ELMAS KURABİYE

bu ismi afili kurabiyeler komşu SEYYAHGÜL den.
Başka yerlerde de var ama ben ilk onda görüp pişirmeye karar verdim,
çocuklar parmaklarını yaladı,

içinde ne var bakalım;

*1 paket Teremyağ
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 yumurta,
*3-4 kaşık kakao,
*1 paket kabartma tozu,
*1 çimdik tuz,
*3-4 su bardağı un,

Üzerinde ne var?
*1 çay bardağı kadar toz şeker,
*fındık kreması.

-Teremyağ, yumurta ,pudra şekerini karıştırıp, kakao,kabartma tozu,tuz ilave edip, unu da yavaş yavaş yedirelim.
-Kulak memesi yumuşaklığında olan hamurdan ufak parçalar kopartıp toz şekere bulayalım.
-Tepsiye dizip, ortalarını parmakla bastıralım ki çukur olsun pişince.
-170 derecede yarım saat pişirelim.
-Pişen kurabiyelerin üzerlerine birer çay kaşığı fındık kreması sürelim.
-Sık yapılacak kurabiyeler arasına katalım.
AFİYET OLSUN...  

GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLERİM.
(İstanbul'da cumartesi -pazar yaz ayları sıcaklığında geçecekmiş..
Yuuupppiii diyorum)                                               

sürpriz tarif...

bloğumun yıldönümü geçeli 3 aydan fazla oldu,
 ben bu gün kutlamaya karar verdim, değişik bir şey olsun dedim:)
size sesli bir kek tarifi yaptım,
bakalım beğenecek misiniz;

Milföy Börek


Belgin ablada yedik, anlamadık hazır milföy hamurundan olduğunu,
ondan sonra da bu aralarda ki muhabbetlerimizin baş köşesine konuldu.
yani '' moda'' şu aralar ,(tabii ki pasta böreğinde moda olanları, demode olanları var)
Resimdeki börekler annemden...

-10 adet milföy hamur,
İÇ MALZEME;
-300 gr kadar kıyma,
-1 adet kuru soğan,
-zeytinyağ,
-tuz, karabiber
-1 çorba kaşığı kadar kuş üzümü,
ÜZERİ İÇİN:
-Galeta unu,
BÖREKLERİ ISLATMAK İÇİN SU

İç malzemesi;
-Kıyma, zeytinyağda  ince doğranmış kuru soğanlarla , soğanlar içinde iyice sararıp,
 saydamlaşana kadar kavurulur,
tuz, karabiber ,kuş üzümleri konulur, ocaktan alınır.
-Milföy hamuru, buzluktan çıkarılıp yumuşayana kadar beklenir,
sonra  elimizle yada merdane yardımıyla incelteltilir,
-İçine kıymalı harcımız konulup, ay şeklinde sarılır.
-Bir kase içine koyduğumuz suya batırdıktan sonra  üzeri galeta ununa
bulanır.


Akşam üzeri çayını demleyenler,
benim gibi çayını boş içemeyenler,
 böreği hemencecik hazırlayıp ,pişirip
çıtır çıtır sıcacık yiyebilirler....



                                                          AFİYETLER OLSUN....

Damla Çikolatalı Kurabiye


haftaya güzel bir kurabiye ve çay keyfiyle veda ediyorum;

*250 gr oda sıcaklığında tereyağ,
*1 adet yumurta,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 çay bardağı damla çikolata,
*1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*4 su bardağı kadar un.

-Tereyağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılıp, içine vanilya ve kabartma tozu karıştırılmış un
yedire yedire ilave edilir. İçine damla çikolatalar katılır.
-Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilip, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak
fırın tepsisine dizilir
-170 derece 20-30 dakika fırında pişirilir...
-un kurabiyesi gibi çok güzel ve uzun süre taze kalan bir kurabiye,
-çoluk çombalak biz çok sevdik, hatta kızım okula bile götürdü.
- çay, kahve yanında da çok iyi gidiyor..

                                       ağız tadıyla,
                                     AFİYETLER  OLSUN...

 günlük güneşlik bir hafta sonu diliyorum hepimize
hava olmasa bile ki İstanbul'da olacak gibi, içimiz güneşli olsun..


Bahar Pilavı


köfteye en yakışanlardan  pilav.
alıştırmış annelerimiz bizi köfte-pilav lezzetine ,
galiba onun için köfteden sonra pilav tarifi vermek geldi içimden.
Lakin bu pilavı köfteyle yemenize gerek yok ,kendisi tek başına bir öğün;

*-3 adet tavuk göğüs(kuşbaşı doğranmış)
*-2 su bardağı pirinç.(ılık tuzlu suda yarım saat bekletilmiş.)
*-2 adet kuru soğan,
*-1 kahve fincanı zeytinyağ,
*-1 çorba kaşığı çam fıstığı,
*-1 çorba kaşığı kuşüzümü,
*-1'er çay kaşığı tarçın, karabiber, (yarım çay kaşığı)yenibahar
*-tuz

-Zeytinyağı pilav tenceresine koyup, fıstıkları pembe kavuralım, kenara alalım.
-Tavuk etleri aynı tencerede renkleri dönene kadar kavrulurken, içine küçük doğranan kuru soğanlarımızı da ilave edelim, suyunu salıp çekene , soğanlar saydamlaşana,
etler pembeleşmeye başlayana kadar pişirelim.
-Karabiber, tarçın, yenibahar ve tuzu  katıp, karıştıralım ve etleri başka bir kaba alalım.
-Tencereye yıkanmış pirinçleri ilave edip, karıştıralım,
-Üzerine tavuk etlerini koyalım , kavrulmuş fıstıkları , yıkanıp ayıklanan kuşüzümlerini
serperek , kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltelim,  3 su bardağı sıcak su ilave edelim.
-Kaynadıktan sonra altını iyice kısarak suyunu çekene kadar pişirelim.
-Ocağın altını kapattıktan sonra kendi buharıyla yarım saat kadar demlendirelim..

                AFİYET OLSUN..
                Güzel günler dilerim....

Cevizli Köfte(teyzemden)



köfteyi teyzem özellikle tavsiye etti, gerçekten de harikaymış.
neler konuluyor;

*500 gr kıyma,
*1 haşlanmış,rendelenmiş patates,
*1 su bardağı ince bulgur,(sıcak suda bekletilip,yumuşatılmış)
*1/2 su bardağı ceviz(Rondodan geçmiş,öğütülmüş)
*1 soğan,
*1 yumurta,
*1 çay kaşığı kimyon,
*tuz , karabiber
*kızartmak için zeytinyağ,

sos;
*4-5 orta boy rendelenmiş domates,
*2 çorba kaşığı zeytinyağ,
*1 kesmeşeker,
*tuz..
*Sarımsaklı yoğurt,(Bir-iki diş tuzla dövülmüş sarımsak katılmış bir kase yoğurt)

-Kıyma ,diğer tüm malzemelerle yoğurularak güzel bir köfte hazırlanır.
-Orta büyüklükte, yassı köfteler hazırlanır, zeytinyağda kızartılır.
 -Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sos dökülerek servis edilir.

aşağıdaki resim ise yanına eşlik eden salatamız:)



İYİ GÜNLER OLSUN...




GÜNAYDIIIN..


bu günkü yaşam masalımız da başlıyooor..
ev ahalisi uykudayken,
çaylar demlendi,
kahvaltı hazırlandı,
radyoda kısık sesle yumuşak melodiler çalıyor...

kahvaltıda ne yiyeceği konusunda çok seçici olan yakışıklı oğluma ,
kahvaltının her çeşidine bayılan güzel kızıma   Sucuklu Kolay Pizza pişirdim


günümüz aydın, tüm hafta beklenen pazar günümüz mutlu mesut geçsin,
kuşlar, çiçekler, güzel yiyecekler, gülüşler, teşekkürlerle dolu olsun....



Güzelliklere...

her şey bizim için..


Nasıl başlayacağımı bilemedim, yazdım yazdım silidim, yazmasam mı dedim,
ama burası benim mutfağım ,benim yaşamım,
hayattaki her şey gibi  yemekler de hep tatlı olmuyor,
bu da acısından ,
yoo acı değil ne tadı var ne de tuzu,
tad yok , kuru bir ot gibi
öyle bir şey işte...


Bahara eksik başladım ben,
ne şanslıymışım meğer, kırkyedi yıldır bir anneannem varmış.
hem de güzeller güzeli bir anneanne,
26 Şubatta girdiği yoğun bakımın soğuk havası bile onun sıcak yüzüne ilişemedi.
18 Mart'ta uyudu gitti.
iyi ki vardı hayatımda,
herşeyimi paylaştığım,
sırdaşım,  dertortağım, öğüt verenim...
canım annaneem, mis kokulum ,güzel yüzlüm, güleryüzlüm..
seni şimdiden çok özledim.
nur içinde yat..
mekanın cennet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...