İzmir Köfte



*500 gr. köftelik kıyma,
*2-3 dilim bayat ekmek,
*1 soğan,
*1 yumurta,
*tuz,
*karabiber,
-kızartmak için zeytinyağ,
-4-5 patates
-4 domates,
-1 kaşık salça(kış aylarında domatesin renk vermediği zamanlar için)
-sivri biber

--Köfte için kıyma , ıslatılıp,  sıkılmış, ufalanmış bayat ekmek, rendelenmiş soğan ,
 yumurta  bir kaba alınıp, tuzu ve karabiberi  ilave ederek 5-10 dakika yoğurulur.
Yoğurulan kıymadan küçük parçalar koparılarak şekillendirilir.
-Halka şeklinde ya da elma dilimi halinde iri kesilen patatesler az yağda önlü arkalı kızartılır.
-Aynı yağda köftelerde kızartılarak kenara alınır.
-Kalan  yağda küp doğranmış domatesler  salçayla beraber şöyle bir kavrulur.
-Yayvan bir tencereye patatesler, köfteler, üzerine hazırladığımız küp domatesler konur,
-üzerine sivri biber , dilim domatesler biraz kekik serperek süslenir,
-1 su bardağı da sıcak su konularak kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.

*****Benim sık yaptığım bir yemek, hem bereketli oluyor hem doyurucu..
belki tek zor tarafı, yazın sıcaktan kavrulan mutfaklarda kızartma yapmak :)
gerçi biz TEMMUZ 5 itibariyle henüz İstanbul'da bir kavrulma olayı görmedik.
bakalım pazartesi AYVALIK'a  gidiyorum:))))))
oralar kavruluyor mu??
bi kontrol edeyim, geleyim.....

                                                      AFİYET OLSUN....

28 yorum:

  1. ellerine sağlık canım sevdiğim bir yemek kokusu buralara kadar geldi aevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveet patates ve köftenin kızartılırken çıkardığı koku müthiş oluyor:)
      sevgiler..

      Sil
  2. elinize sağlık güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Etyemez olmama rağmen misafirlere yaparım bu yemeği, resimde yeşil biber görmeyince aa unutmuş mu dedim ama tarifte var, unutmamışsın:)Ayvalık'ta güzel tatiller arkadaşım, aman kavrulma zaten aşırı sıcağı hiç sevmiyorum keşke hep bahar olsa şöyle ısı 25 dereceyi geçmese ...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bende aşırı sıcaktan hiç hoşlanmıyorum ama İstanbl'da bir de nem oluyor ki dayanılır gibi değil yapış yapış.Onun için biraz kaçıyoruz annemlerin yanına.25 derece kesinlikle benimde ideal ısım:) yani hep mayıs ayı gibi :) ılık ılık... sevgiler..

      Sil
  4. en sevdiğim köftelerden biridir,eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Bende sık sık yaparım,ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. yapma zamanım gelmıstı elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) iyi oluyor ...teşekkürler..

      Sil
  7. Ohhh misssler gibi afiyet seker olsun canim:))

    YanıtlaSil
  8. oh oh pekde severim ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Önce hayırlı yolculuklar dileyeyim Mehtap, benim içinde denize gir serinle ve O'nu çok özlediğimi söyle :) bu sene Deniz bana hayal çünkü.
    İzmir köfteyi çok severim gerçi ben köftenin her türünü severimya :) ellerine sağlık cidden nefis görüntü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Aslıcım.Sağ salim geldik ama çok rüzgar deniz koyunlu:)daha parmağımızı sokamadık ama girdiğimde seni hatırlıycam.
      teşekkürler.

      Sil
  10. ramazanda senin siteye daha sık uğrayacağım bu gidişle :))
    severim oruçluyken yemek bloglarıı gezmeyi
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım evet son saatlerde hep yemek ve tarif konuşulur di mi:) Ankaranın sıcak ve uzun günlerinde Allah yardımcı olsun, Allah kabul etsin oruçlarınızı.. sevgiler..

      Sil
  11. Süper ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. Eline saglik mehtapcim misss.. afiyetle..:-)

    YanıtlaSil
  13. çok severim canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...