Beşamel Soslu ,Etli Şehriye Pilavı

 

Ayvalık'taki Ramazan soframızdan bir yemek tarifi .
Misafire sunmak için ideal bir yemek oldu.
Malzemeler;
*1 kg dana kuşbaşı,
*1 adet kurusoğan,
*1-2 sivribiber,
*2 adet domates,
*kekik.
Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı kadar zeytinyağ koyup kızdıralım ve etlerimiz ilave edelim.Birkaç dakika karıştırmadan etleri pişmeye bırakalım ki fazla su bırakmasın.Daha sonra biraz karıştırıp suyunu çekinceye kadar  kavuralım ve daha sonra içine küçük doğradığımız soğanlarımızı,biberlerimizi ilave edelim. Soğanlar saydamlaşmaya başlayınca rendelediğimiz domatesleri ilave edip hiç su koymadan düdüklümüzün kapağını kapatalım.
Etlerimiz pişince tuzunu,karabiberini ve kekiğini ilave edelim.

*1 paket arpa şehriye,
Şehriyenin yarısını pilav tenceresine koyup,sıvıyağda kahverengini alana kadar kavuralım ve diğer yarısını ilave edelim.Böylece iki renkli hoş bir görünümü olacak pilavımızın,biraz da tereyağı ilavesini unutmayalım. Arpa şehriye pilavı su kaldıran bir yemek olduğundan ,pirinç pilavındaki gibi 1'e 2 değil biraz daha fazla su koymanız gerekir, altı kısık pişirip gerekirse biraz daha sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

-Beşamel sos;
*2 kaşık un,
*2 kaşık tereyağ,
*2,5 bardak süt,
*1 yumurta
*tuz,
*karabiber,
Tepeleme dolu iki çorba kaşığı unu yine 2 çorba kaşığı kadar tereyağla un kokusu gidene kadar orta ısıda ,bir tel çırpıcıyla devamlı karıştırarak kavuralım .Sütü yavaş ilave ederken hızlı hızlı karıştırmaya devam edelim ,tamamı ilave edilen sütle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ilınınca içine yumurtayı kırıp,tuz ve karabiber ilavesiyle iyice karıştıralım.Beşamelimiz hazır.

Evettt hazırlanan bu üçlü, fırın kabına önce pilav üzerine etlerimiz,birazda suyundan, en sonda beşamel sos sırasıyla yerleştirilerek ,hatta en üste de kaşar peyniri rendelenerek, üzeri pembeleşene kadar fırınlanır ve servise hazır, afiyetle yenir...

Bu hafta okula başlayan mini mini birlere başarılar,tüm öğrencilere zihin açıklığı dilerim...


26 yorum:

  1. lezzet deposu bişey olmuş bu :)
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handecim teşekkür ederim canım.

      Sil
  2. harika bir tarif ellerine emeeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. beşamel sos zaten hangi yemeği üzerini kaplasa harika oluyor,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen katılıyorum bu fikrine :) sevgiler..

      Sil
  4. yanında ayranla nefis ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ayran en güzel içecek bence de,yemeklerimize çok yakışıyor..

      Sil
  5. oh hafta sonuna yemek düşünmeyeceğim direk listemde..Ellerine sağlık mehtapcığım..Öptüm seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol VuslaTım ,sevgiler sana...

      Sil
  6. elinize sağlık nefis olmuş değişik bir tad

    YanıtlaSil
  7. baslik cok dikkatimi cekdi farkli bir tarif benim icin hic besamel soslu pilav yapamadim simdiye kadar deniycem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeneceğini umuyorum.Sevgiler...

      Sil
  8. Ooo cok guzel bir tarif:))Ellerine saglik, denenecekler listesine aldim..sagol canim:)

    YanıtlaSil
  9. çok leziz görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. beşamel soslu her şeye bayılırım :)))
    bu da güzel değişik bir tarif olmuş :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bendensin o zaman çünkü beşamel sosla yapılan şeyleri bende seviyorum.Teşekkürler.

      Sil
  11. ımmmm yine ziyafet var.nefis bir anayemek olmuş.

    YanıtlaSil
  12. Offf aşık oldum ben bu tarife...Muhakkak deneyeceğim. Bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoşcum gelirim tabi ..Sevgiler.

      Sil
  13. çok çok güzel bir tarif, lezzet akıyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...