AÇMA



 Yıllardır en bilinen, en çok satılan, eskiden sadece sadesi olduğu halde şimdi her çeşidi bulunan ve benim de en çok sevdiğim  pastane ürünlerinden açmanın tarifini bulunca hemen denedim ,
gerçekten ''hazır alınmış gibi'' oldu diyebilirim.
Mayalı hamur yapması zor aslında kolay gibi anlatılır, bu tarifle yumuşacık açmalarınız çayın yanında yerini alabilir.

Malzemeler;
* 3 su bardağı ılık süt,
* 1 yemek kaşığı kuru maya
* 1 su bardağı sıvı yağ,
* 3 yemek kaşığı toz şeker,
* 1 çay kaşığı tuz,
*7 su bardağı un,
* hamur aralarına sürmek için 100 gr kadar eritilmiş tereyağ,
Üzerine sürmek için;
* 2 yumurta,
* 4 yemek kaşığı yoğut,
* 1 tatlı kaşığı çörekotu.

HAZIRLANIŞ;
Toz maya ve ılık süt hamur yoğurma kabına alınıp,maya eriyinceye kadar karıştırılır.
Sıvı yağ,tuz ve toz şeker eklenir.
Azar azar  eklenen unla kulak memesi yumuşaklığında,pürüzsüz bir hamur yapılır.
Üzeri bezle örtülüp, 30 dakika dinlendirilir.

Kabaran hamur 24 parçaya ayrılır.Her parça pasta tabağından küçük yuvarlak açılıp içine bir fırça yardımıyla eritilmiş yağdan sürülüp, rulo yapılır.İki ucu ters yöne kıvrılıp açma şekli verilir.
Tepsiye yerleştirilir.
Üzerine yoğurt+yumurta karışımı sürülüp, 20 dakika daha bekletilir.

175 derece ısıdaki fırında 35-40 dakika pişirilir.

                                     -Afiyet  olsun-

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...